EVY

Alba Nuadh McStevie's Karyarat Kim


Evy is in 2014 in ons leven gekomen.

Wij zijn haar tweede familie. In het begin moesten we het  rustig aan doen met haar. Ze was onzeker en angstig in nieuwe situaties, maar met  geduld en oefening is ze uitgegroeid tot een fantastische hond om mee te knuffelen,  werken en trainen. Als we nu terugkijken is het echt fantastisch om te beseffen hoe ze is gegroeid. Het is een prachtig meisje, die zeker alle kwaliteiten bezit waar de Toller zo bekend om staat. Ze heeft heel veel energie en werklust en is soms een beetje te slim voor ons. 

Door haar beseften we dat iedere hond een andere aanpak nodig heeft met de opvoeding en training. Floyd let altijd super goed op zijn handler bij het lopen van een agility parcours,  Evy is dan vaak al een stap verder dan ons. Dat gebeurd meestal zodra wij twijfelen over de volgende stap, dan verteld ze ons, al blaffend hoe het moet en loopt haar eigen rondje. 

Bij tijd en wijle lastig, maar meestal erg grappig. 

Ook hebben we met haar apporteersport beoefend. Hier beleefde ze ook veel plezier aan, maar de agility vind ze echt leuker om te doen, dit is dan ook nog de enige sport die we met haar doen. 

Daarnaast en ze een echte knuffelaar en wil ze graag bij ons zijn. Bij vreemden kijkt ze eerst even de kat uit de boom, maar dit duurt vaak niet lang. Een koekje doet wonderen. 

 Neem ook eens een kijkje op de pagina