FLOYD

It's Dog Latin Sudden Appearance 


Floyd is onze eerste toller.

Hij is sinds 2011 bij ons, en sinds dag één niet meer weg te denken uit ons leven. Floyd is onze eerste hond en het opvoeden van een Toller bleek lastiger dan verwacht. Floyd is een eigenzinnige Toller, en heel zelfstandig, dit betekend dat de training best wel enige uitdaging gaf. Bij het commando "kom" vind hij het ook erg leuk om eerst eens rond te kijken, en daarna pas te bedenken of het een goed idee is om naar ons te komen, of misschien nog even iets uit te spoken. Dit bezorgde ons frustratie maar uiteindelijk hebben we geleerd om hier de humor van in te zien. Met een beetje (veel) geduld komt hij uiteindelijk echt wel. 

We hebben met hem verschillende cursussen gedaan van puppy cursus tot aan agility.  Hij beleefde  hier enorm veel plezier aan en we liepen ook wedstrijden met hem. Dit deed hij niet onverdienstelijk. Hij heeft hiermee zelfs een aantal prijzen in de wacht gesleept. Floyd is nu met pensioen maar af en toe nemen we hem nog mee naar een training. Het gaat wat langzamer, maar voor een veteraan doet hij het nog erg goed. 

Verder is Floyd een echte “waterrat” en dol op waterhoentjes. Zodra hij deze in het oog  krijgt wil hij niets liever dan ze uren lang achterna zitten. We hebben menige keer tot onze neusgaten in het water gestaan om zijn aandacht te trekken zodat hij weer naar de kant zou komen. 

Wij zetten hem niet in als dek-reu, hij voldoet niet aan de standaard, maar voor ons is hij de mooiste reu ter wereld!