Puppy'sEen pup van Novalicious? Onze werkwijze

We werken met een lijst van belangstellenden. Zodra wij concrete plannen hebben, nemen wij contact op met een aantal mensen van de lijst, indien er nog interesse is ontvangen zij een vragenlijst op de mail. Dit alles gaat op volgorde van binnenkomst. De vragenlijst ontvangen wij graag retour voordat we een kennismaking in gaan plannen. We vinden het belangrijk dat er een wederzijdse klik is tussen beide partijen, aangezien we graag betrokken blijven bij de ontwikkeling van de pups. Een kennismaking is een goed moment om ons en de honden te leren kennen, en natuurlijk om vragen te stellen.  

 

Daarna houden we iedereen op de hoogte van het verloop van de dekking en hopelijk de dracht. Dit zal voornamelijk via de mail of de website zijn. Aangezien je niet zeker bent of de dekking geslaagd is, hoeveel pups er geboren gaan worden en of deze allemaal gezond zijn, laten we pas na de geboorte weten of er daadwerkelijk een pup voor iedereen is. 

 

De pups groeien op bij ons in de woonkamer en kunnen zo aan alle dagelijkse geluiden, geuren, speeltjes en de andere honden wennen. Als de pups ouder zijn, word de socialisatie uitgebreid met andere kamers, de tuin en de wereld buitenshuis. Er zullen bezoekjes zijn aan bijvoorbeeld bejaardenhuizen, scholen, dierenweide, winkels. We proberen ze zoveel mogelijk positieve ervaringen mee te geven. Hierdoor hopen we ze een goede basis mee te geven zodat ze uit kunnen groeien tot stabiele, volwassen honden. De nieuwe eigenaren zullen hier natuurlijk mee verder gaan, zodra de pup in hun gezin wordt opgenomen. 

 

De eerste drie weken laten we moeder en de pups in zoveel mogelijk rust doorbrengen. Dit betekend dat we nog geen bezoek gaan inplannen. We beginnen met het plannen van  een-op-een bezoek, zodat iedereen op zijn gemak kan kennismaken met de pups en er ruimte is voor vragen. Daarna zullen er gezamenlijke bezoekdagen zijn. Wij vinden het belangrijk dat de toekomstige eigenaren meerdere keren op bezoek komen, zodat wij een goede keuze kunnen maken welke pup het beste bij ze past. Misschien goed om te vermelden dat wij de pups plaatsen, en er niet zelf gekozen kan worden. We houden hierbij rekening met de wensen, gezinssituatie van de nieuwe eigenaren.

 

Als de pups 8 weken zijn is het tijd om uit te vliegen. De koopovereenkomst wordt bij de overdracht getekend en tot die tijd behouden wij en de koper het recht  om op ieder moment af te zien van de (ver)koop. 

 

Bij de overdracht zullen de pups, geënt en gechipt zijn. Er word bij het chippen ook DNA afgenomen om de afkomst te checken van de pups. Tevens is er een geldig dierenpaspoort. We zullen een map meegeven met alle mogelijke informatie en voeding om de eerste dagen te overbruggen. 

 

De stambomen van de pups zullen wij enige weken later thuis gestuurd krijgen en deze willen wij zoveel mogelijk zelf komen brengen, zodat we de pups ook eens in hun nieuwe gezinssituatie kunnen zien.